HRB Trends: Street Food. Ameninţare sau oportunitate?
Când se întâmplă un lucru… se întâmplă, iar dacă ne uităm în altă parte nu înseamnă că… nu se întâmplă. Chiar dacă par un sofism, ori o compoziţie de logică neevoluată, rândurile de mai sus conţin un mare adevăr: fuga de confruntările iminente nu rezolvă nimic. Sau nu rezolvă nimic în favoarea ta. Vei termina cursa obosit, cu spatele la adversar și cu un „teritoriu“ abandonat, ocupat de „challenger“.
06.08.2018
Business Magazine: Cătălin Păduraru: Vinarium, IWCB sau lupta la baionetă în războaiele vinului
Viticultura, vinul, extensiile acestora, enoturismul, enofarma-cosmetică, nu sunt văzute ca resursă importantă pentru economia ţării. Deşi modele demne de urmat sunt peste tot în lume, România pare incapabilă să urmeze vreunul
19.07.2018
Business Magazine: Opinie Cătălin Păduraru, CEO, International Wine Contest Bucharest: “Să învăţăm de la cei mai buni”
Concurenţa, se înţelege, este cea globală. Este important să parcurgeţi rândurile de mai jos din această perspectivă. Vinul românesc „joacă“, deocamdată, local, rareori regional şi deloc global. În încercarea de a găsi rezolvare la „problema vinului românesc“, la lipsa de notorietate internaţională (notorietate care, odată instalată, ar aduce mari beneficii unor comunităţi foarte mari), să încercăm să ne apropiem de modul de gândire ştiinţific, validat de adevăratele fluxuri de performanţă comercială.
06.06.2018
Vinul.ro: Precizări importante despre rezultatele, scopurile și invitații VINARIUM. De la organizatorul Cătălin Păduraru
Editia I a VINARIUM – inițiativă de selecție a 100 de mari vinuri românești pentru 100 de ani de la Marea Unire – a fost dedicată comunicării valorii vinurilor românești către publicul autohton și străin, prin selectarea unui corp de 100 de “mari vinuri românești pentru 100 de ani de România Mare”. Astfel ia naștere prima selecție de vinuri românești reprezentative, iar prin implicarea în procesul de selecție a unor reprezentanți ai elitei naționale din diferite domenii (academic, business, artistic, diplomatic, sportiv) sunt atrași noi viitori ambasadori ai vinului românesc, care îl vor promova în țară și în străinătate.
01.06.2018
Vinul.ro: Master of Wine Ana Sapungiu, în topul celor mai influente personalități ale vinului din Marea Britanie
Topul dat publicității anual de către prestigioasa publicație de specialitate Drinks Retailing News o plasează, anul acesta, pe românca Ana Sapungiu MW pe locul 30 în ierarhia celor mai influente persoane din piața britanică a vinului: “Sapungiu a urmat o cale neortodoxă către lumea vinului, importând un palet din țara ei natală, pe care l-a vândut ea însăși către angrosiști, ca parte a unui proiect la cursurile pentru MBA pe care le urma în Londra. Mai târziu, s-a alăturat companiei specializate Oddbins prin intermediul programului de training pentru manageri, unde și-a făcut loc în echipa de achizitori după o scurtă activitate la nivel de magazin. Sub conducerea directorului Ayo Akintola, i s-a dat libertatea de a explora limitele lumii vinului și de a căuta unele neoboșnuite din regiuni clasice, aducând astfel înapoi energia și entuziasmul descoperirilor care sunt specifice ofertei Oddbins”, scrie publicația britanică.
27.05.2018
SuperVinuri: CĂTĂLIN PĂDURARU, despre „războaiele” vinului românesc: ”DEOCAMDATĂ AVEM PACE. Una care AMORȚEȘTE SIMȚURILE”
Există un embargou al vinului românesc? Avem vin de calitate produs exclusiv la noi în țară? Putem vorbi de oenoturism, de turism viticol în România? Și, în final, cât din piața vinului din afară ajunge, ca influențe, și pe piața vinului românesc? Câteva întrebări arzătoare la care am primit răspunsuri din partea cunoscutului om de vin Cătălin Păduraru. Recent, CEO-ul IWCB – Internațional Wine Contest Bucharest, cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est, a avut curajul/nebunia de a aduce la noi în țară, printr-o traducere semnată de Radu Rizea, incitantul volum „Războaiele Vinului” – Blestemul Blue Nun, Miracolul Two Buck Chuck și Războaiele Terroiriștilor. Cartea semnată de profesorul Mike Veseth, autorul blogului The Wine Economist, beneficiază de adaptarea de specialitate a lui Cătălin Păduraru.
23.03.2018