Vinul.ro: IWCB, o “marcă proprie” care răstoarnă ierarhii stabilite de alte concursuri de profil
Concursul nostru are o „marcă” proprie, compusă din mai multe elemente distinctive. În primul rând, mix-ul de probe este foarte interesant. Este rezultatul unei lupte de gherilă pe care o ducem, dar și a felului în care începe să fie privită România ca piață. O piață foarte, foarte interesantă chiar dacă nu a fost „crescută” pe măsura potențialului. Asta nu îi sperie pe cei care sunt stăpâni pe triada produs-politică comercială-comunicare. E un subiect larg, demn de o conferință specializată. Sper să am ocazia să îmi expun rezultatele obținute în urma experienței de 25 de ani în domeniu.
29.06.2019
Vinul.ro: Concurs și expo de vinuri și bucate dobrogene. Plus rezultatele IWCB / Vinarium 2019 – în fapte, nu în diplome
Datorită faptului că a avut loc la București, unde “forțele vinului reunite din toată țara și nu numai” au avut mai mult loc de desfășurare, IWCB / Vinarium n-a fost, nici pe departe, DOAR un concurs internațional de vinuri. După cum se poate vedea și în imaginile de mai jos, o întreagă comunitate internațională a vinului s-a reunit în Capitală și a participat la multe alte activități legate de cultura și comunicarea vinului și a României.
27.05.2019
Revista Fermierului: Concursul Internațional de Vinuri București – VINARIUM 2019, ediția XVI
La IWCB VINARIUM s-a etalat, pentru prima dată, necesitatea de a corecta istoria oficială a viţei-de-vie de pe teritoriul actual al României. „Direcția și fluxul limbilor proto-indo-europene, migrația preistorică, Cultura Cucuteni, proximitatea (inclusiv terestră) faţă de Georgia şi Armenia (unanim acceptate în mediul academic şi profesional ca epicentrul „vitis vinifera”), materialul paleobotanic, descoperit în Moldova şi datat cu C14 ca având 4.500 ani B.C., sunt elemente care, odată însumate, conturează concluzia că viţa-de-vie s-a plantat aici încă din primul palier istoric cunoscut pentru viticultură”, a punctat dr. Cătălin Păduraru.
23.05.2019
HRB Trends: Circa 1.000 de vinuri vor fi jurizate la cea de-a XVI-a ediție IWCB Vinarium
În topul primilor 20 de influenceri / comunicatori ai Lumii Vinului se află şi Luiz Alberto, prezent la Bucureşti în postura de evaluator IWCB VINARIUM. Fondatorul comunităţii Winelover (peste 25.000 de membri în toată lumea) se va întâlni cu membrii simpatizanţi din România într-un eveniment comun #Winelover – IWCB VINARIUM, la GASTROLAB-Wine & Food Experience, Piaţa Victoriei. Dr. Jean-Pierre Peynaud, autorul studiului „Mecanismele psihologice ale degustării” şi-a manifestat dorinţa de a fi parte a juriului IWCB VINARIUM. Organizatorii sunt onoraţi de prezenţa cercetătorului, fiul celebrului Émile Peynaud, personalitate marcantă a cercetării vitivinicole, autorul cărţii „Decouvrir la gout du vin”.
21.05.2019
HRB Trends: Vinarium: Importatorii (||)
Importatorii de vin sunt o grupare profesională relativ nouă. Producătorii de vin autohtoni, publicul, chiar și horeca, încă îi privesc cu reticenţă, deși toate datele arată că au ajutat piaţa și că au adus satisfacţia în consum. Primii importatori de vin au fost primiți cu ostilitate chiar de către consumatorii români. Dacă la băuturile tari sau la sucurile de import nimeni nu a avut vreo reacție negativă, dacă vermouturile, țigările străine „nu ne făceau rău“, ei bine, vinurile de import păreau să dezlocuiască vinul „nostru“.
26.05.2019
HRB Trends: Vinarium: Importatorii (I)
Sună ca un titlu de film de pe Netflix. Cu toate acestea, o nouă categorie a comerţului s-a format în ultimii douăzeci de ani; un grup mai discret, dar care aduce diversitate în piaţă și … o modelează. Lansăm un nou ciclu de articole, unul care să vă facă cunoștință cu cei care importă vinuri. Articolele se bazează pe un set unic de întrebări la care importatorii răspund. Este intersant să-i cunoaștem, să le cunoaștem resorturile responsabile de activitatea lor și, în același timp, este important ca dumneavoasrtră, horecarii, să vă „vedeți” prin ochii lor.
26.04.2019