Cees van CASTEREN MW
A devenit Master of Wine in noiembrie 2012. Este in prezent presedinte al Association of Vinologists in Olanda. A facut calatorii in vii si la crame de pe 5 continente. Este un educator remarcat de vin in Olanda si conduce propriul business independent de consultanta si training in domeniul vinului. Printre clientii sai se Numara Lallemand (Canada) si Ministerul Afacerilor Externe din Regatul Olandez. A fost numit de doua ori Dutch Vinologist of the Year in Olanda.
Luiz ALBERTO
A fost inclus in lista Top Wine Influencers to Follow in 2019. Luiz Alberto este un blogger din Boston, fondator al editorialului Wine Hub si a comunitatii online #WineLover. Foloseste social media pentru a impartasi pasiunea lui pentru vin. The Wine Hub este caracterizat de cotinut legat de Wine&Food, degustari de vin etc. Scrie, de asemenea, pentru bloguri legate de vin.
Arina ANTOCE
Profesor de oenologie si coordonator doctorat, USAMV Bucuresti. Expert si delegat MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale) al OIV, comisia Oenologie. Vicepresedinte “cercetare” al ADAR. Expert degustator si Observator OIV in concursuri de vinuri sub egida OIV. Membru de onoare al Academiei Internationale de Analiza Senzoriala in cadrul Centro degli Studi Assagiatori.
Petre BADEA
Vicepreședinte ADAR, zona Dealul Mare, degustător expert. Doctor în oenologie.
Elizaveta BREAHNĂ
Degustător certificat al Republicii Moldova. Secretar General al Uniunii Oenologilor din Moldova. Președinte al ONVV (Oficiului Național al Viei si Vinului din Republica Moldova). Membru al Asociației Europene a Somelierilor.
Paul Michael CAPUTO
Scriitor despre vin si antreprenor. Detine in Marea Britanie Mistral, un wine bar independent. Conduce Vinorandum, un motor de cautare si proiect de journalism totodata care prin intermediul caruia se pot gasi vinuri rare si varietati de struguri. Scrie pentru numeroase website-uri si publicatii, incluzand propriul site paulcaputo.wine. Este gazda multor degustari si masterclass-uri.
Valentin CEAFALĂU
Wine-journalist. Între 2001 si 2014 a fost editor șef la revistele Connaisseur și Vinul.ro. Membru FIJEV. Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). WSET nivel 3. Organizator al mai multor concursuri și evenimente de vin. Premiul “Benchmark Taster”- Concours Mondial de Bruxelles 2019. Ambasador Riedel în Romania. Consultant marketing vânzări.
Andrei CIBOTARU
Licenţiat în comunicare şi relaţii publice. Autor al blogului de vinuri www.finewine.md. Jurat in concursuri naționale si internaționale de vinuri. Membru al Asociației Somelierilor Europeni.
Cintia COLIBABA
Cadru didactic (disciplinele de Oenologie și Ampelografie) la USAMV Iași. Doctor în viticultură și oenologie. Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Membru în juriu la diferite concursuri naționale și internaționale de vinuri.
Georgel COSTACHE
Vicepresedinte ADAR, regiunea viticola Moldova. Enologul anului in Romania in 2006. Degustator expert in vinuri si distilate. Inginer viti-vinicol, doctor in oenologie. 14 ani de participare la Concours Mondial du Vin Bruxelles. Marea Medaile de Aur pentru constanta in degustare la Concours Mondial du Vin Bruxelles
Valeriu V. COTEA
Profesor de Oenologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Secretar științific al Comisiei de Oenologie din cadrul OIV. Degustător și delegat al OIV la numeroase concursuri internaționale de vinuri sub egida OIV. Degustător expert de vin din anul 1997. Membru corespondent al Academiei Române.
Andreas EMMANOUIL
PhD în oenologie (Facultatea de Horticultura din IANB- Bucuresti). Master in Analiză senzorială a vinurilor în cadrul Departamentului de Oenologie din Geisenheim. Fost ofițer agricol superior la Direcția pentru viță de vie și vin din cadrul Ministerului Agriculturii din Cipru. Fost asociat științific la “Cyprus University of Technology” – Catedra de Viticultură și Vinificație. Fondator al Associației Oenophile din Cipru. Fondator și preșetindele de onoare al Associației de Sommelier din Cipru. Membru ADAR (Asociația Degustatorilor Autorizați din Romania). Membru al Comitetului Gastronomos (Great-Taste-Awards- Cipru).
Roberto GAUDIO
Responsabil pentru „Mondial des Vins Extrêmes”. A absolvit Știinte Agricole la Universitatea din Turin. În 2011 a fost nominalizat de Aosta Valley Autonomous Region președinte al Cervim și reconfirmat pentru 2 mandate. A coordonat organizarea International Congresses on Mountain Viticulture and in Steep Slope, ținut in 2012 în Lyon (Franța), în 2017 în Conegliano (Italia) și în 2018 în Tenerife (Spania).
Iulian GRIGORESCU
Degustator autorizat ADAR, somelier, manager liquor store. Experienta in HORECA.
Horia HASNAȘ
Jurnalist din 1993, cu treceri de mai scurtă sau mai lungă durată prin presa scrisă, dar şi prin televiziune, a făcut pasul către lumea vinului în 2009, când a început să devină colectionar. Un an mai târziu şi-a deschis propriul wine/blog, „Vindinpresa”, însă pasul decisiv l-a făcut în ianuarie 2011, când a devenit editor al revistei Vinul.Ro. Cu tot ce presupune aceasta activitate, adică degustări, jurizări, participări la târguri şi festivaluri de vin, naţionale şi internaţionale. Freelancer din 2017, a deschis o nouă platformă editorială dedicată vinului – winepeople.ro – şi se implică în organizarea Central Park Wine Festival.
Mirela HEIZER
Expert OIV. Specialist inspector in Territorial Inspectorate ONVPV Banat-Crisana. WSET nivel 3. Membru al comisiilor de clasificare ale vinurilor. Certificare BTSF (instruire internationala in cadrul programului Better Training for Safer Food).
Matthew HORKEY
Cofondator Exotic Wine Travel, o platforma care promoveaza vinul, mancarea si calatoriile in regiuni viticole unice din jurul lumii. Autor al trei carti despre vin Uncorking the Caucasus: Wine From Turkey, Armenia, and Georgia (Gourmand Award), Sipping Santa Barbara: Recommended Wines and Producers, and Cracking Croatian Wine: A Visitor Friendly Guide (Gourmand Award: Best In The World). WSET (Nivel III)
Laurențiu HORODNIC
Membru ADAR. Comunicator si fondator al blogului www.oenolog.ro. Fondator al Clubului de vinuri Vademecum. Masterat in enologie si viticultura-USAMV. Organizator al Concursului national de vinuri Rose. Comunicator si consultant pentru industria de profil din Romania.
Cezar IOAN
Fondator (2007) si editor al singurei reviste de vin lunara din Romania, Vinul.ro. Organizator al sute de evenimente care au scopul de a promova varietati de struguri si vin locale (Zilele Vinul.ro, Feteasca Circle, Spring in Rosé, Autumn in Red, Summer in White s.a.). Jurnalist, blogger, activist al bucatariei traditionale, coautor al volumului “Romanian Gastronomy in the XXIst Century”. Fondator al “Revolutiei Plescoi”, un concept care isi doreste sa aduca bucataria romaneasca in atentia publica
Darrel JOSEPH
Scrie despre vinurile si regiunile viticole ale Europei Centrale, de Est si Sud-Est pentru publicatii precum Decanter, Harpers Wine & Spirit, Meininger’s Wine Business International si wine-searcher.com, Wine Spectator, Gault – Millau Austria si wein-pur’s Best of Austria
Christian KEMPE
Diana LAZĂR
Vice-director, leader de echipă pentru industria vitivinicolă și turism în Proiectul de Competitivitate din Moldova (USAID și Guvernul Suediei). MP în Drept, Economie și Gestiune a filierei vitivinicole, Universitatea Montesquieu-Bordeaux IV, Franța (Master profesional). Secretar general al Asociației Sommelierilor Europeni (ASE). Doctor în drept. Lector universitar. Universitatea de Stat din Moldova
Sergiu NEDELEA
Somelier profesionist, are o experienta de 25 de ani in industria ospitaliera. A fondat si conduce Scoala „Winetaste”, este formator profesionist de somelieri. Jurat in concursuri nationale si internationale de vin. Jurnalist de vin, membru al Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania.
Chan Jun PARK
CEO, editor reviste de vin, lector si consultant. Asia Director pentru Asia Wine Trophy (www.asia-wine-trophy.com), Berlin Wine Trophy (www.dwm.de), Portugal Wine Trophy. Initiator si Director Asia Wine Conference (www.djwinefair.com). Vicepresedinte (Relatii Internationale) Korea International Sommelier Association. Fondator si membru Korea Wine Writers Club din 2015. Editor executiv Web Magazine THE SCENT (www.the-scent.co.kr). Membru asociat AWPA – Asian Wine Producers Association (www.asianwinesassociation.com).
Jean Pierre PEYNAUD
Presedinte al Formation médicale continue- asociatia des médecins amis du Vin- care a organizat calatorii pe tema Vin si Podgorii. Membru l’Ordre Illustre des Chevaliers de la Méduse pentru promovarea vinurilor din Provence. A tinut conferinte pe teme precum Binefacerile vinului pentru sanatate, Neurofiziologia degustarii, Nasterea oenologiei moderne si crearea institutului de oenologie de la Bordeaux de Emile Peynaud.
Richard PFISTER
Secretar Științific al Premiului Juriului OIV. Inginer in oenologie si viticultura. Creator de parfumuri. Lector international si consultant in oenologie. Autor al cartii Les Parfums du Vin (premiata OIV in 2015). Publica articole de specialitate. Profesor de degustare si analiza senzoriala la Changins Engineer School, ISSV Bordeaux si Agrosup Dijon. Editor al Objectif, revista elvetiana de oenologie si viticultura. Membru FISCVV (Board of Trustees of the Fondation Internationale des Sciences et Culture de la Vigne et du Vin).
Olimpia PLEȘA BRANDHUBER
WSET level advanced 2009. Studentă WSET Diploma London and Wine Scholar Guild Champagne Master level. Absolventă de Relații Economice Internaționale. Fondator al OPiA Celebrate Champagne- (www.opia.ro)evenimente si blog. Creatoare de evenimente concept de educare în cunoașterea vinului “ Ocolul pământului într-un pahar de vin”®. Masterclass: Soiree de champagne, Doamnele din spatele perlelor de champagne, Spumante românești metoda tradițională, Fenomenul spumant. Instagram: opiacelebratechampagne
Răzvan STOENESCU
Membru ADAR. Co-fondator al blogului vin2.ro – povesti cu vin. Ambasador pentru Romania al comunitatii #winelover. Colaborator al revistei Vinul.ro. Organizator al Concursului de Vinuri Rose. Inițiator al cursurilor Vin la Scoala – curs de soiuri romanesti. Co-fondator al Asociatiei Winelover Romania
Charine TAN
Cofondator Exotic Wine Travel, o platforma care promoveaza vinul, mancarea si calatoriile in regiuni viticole unice din jurul lumii. Autor al trei carti despre vin Uncorking the Caucasus: Wine From Turkey, Armenia, and Georgia (Gourmand Award), Sipping Santa Barbara: Recommended Wines and Producers, and Cracking Croatian Wine: A Visitor Friendly Guide (Gourmand Award: Best In The World). WSET (Nivel III)
Cosmin TUDORAN
Membru ADAR. Comunicator, autor al blogurilor www.cosmintudoran.ro, www.auskia.ro si www.instagramology.ro.
Tibor VITTEK
Drumul lui ca scriitor si degustator de vinuri a inceput acum 17 ani, multumita site-ului Vínko.sk. In 2008 a fost unul dintre fondatorii revistei Vinoteka care a devenit singura revista despre vin din Slovacia. Acum este editor in chief al revistei. Autor al VinkoPRO, un sistem electronic de evaluare a vinurilor si promovare a rezultatelor din competitii. Membru in Ministerul Agriculturii in comisia de clasificare a vinurilor, membru al comisiei National Collection of Wine (TOP 100 vinuri slovace), al comisiei pentru clasificarea vinurilor tinere Saint Catherine (presedinte si sponsor), presedinte al uneia dintre cele mai prestigioase competitii din Slovacia -Vino Tirnavia IWC. Consultant pentru distribuitorii de vin din Slovacia. Experienta ca jurat in multe concursuri internationale.
Comisia Technica si Secretariat
Ion-Mihai DUMITRU
Membru ADAR. Membru OSR 2011 –Organizația Somelierilor din Romania. Membru fondator al clubului “GENERATIA 9 A VINULUI”. WSET nivel 2.
Octavian FIRU
Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România).
Fernando MIHĂILESCU
Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România).
Traian PETREA
Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Inspector de specialitate in Inspectoratul Teritorial ONVPV Iasi. Membru in comisiile de clasare de vinuri
Silviu SERBAN
Absolvent al masterului “Tehnologii performante, management şi marketing viticol” din cadrul Facultatii de Horticultura din Bucuresti. Student WSET.
Alfred ȘTEFAN
Degustător autorizat ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Consultant viticultură, oenologie și pomicultură. Desfășoară proiecte tehnice de viticultură și pomicultură.
Juriul IWCB 2019 a fost constituit.
Vreti sa faceti parte din juriul IWCB 2020?
1.
Daca doriti sa faceti parte din grupul de experti care jurizeaza Concursul International de Vinuri Bucuresti (IWCB), va rugam sa trimiteti CV-ul insotit de o Cerere de intentie.
2.
Calitatea de degustator autorizat atribuita de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR) sau Certificare WSET 4 constituie un avantaj in selectie.