Ivan BARBIC MW
Master of Wine. A lucrat in cercetare la Agroscope în Wädenswil și ca manager de vânzări pentru produse oenologice. A lucrat, de asemenea, ca wine buyer pentru Coop, director al departamentului de cumpărări pentru Bataillard, director al Product Management wine pentru Denner, iar în prezent lucrează ca strategic buyer pentru Bataillard. Activitățile sale independente includ producția de vin în Hvar, Croația, consultanță pentru diferiți producători de vin din Elveția, Spania, Croația. Președinte al Maître Conseil en Vins de France 2006 – 2008 și al concursului de vinuri La Sélection în Basel. Scrie pentru reviste de specialitate precum Schweizerische Weinzeitung (www.schweizerische-weinzeitung.ch) sau Vinum.
Cees van CASTEREN MW
A devenit Master of Wine in noiembrie 2012. Este in prezent presedinte al Association of Vinologists in Olanda. A facut calatorii in vii si la crame de pe 5 continente. Este un educator remarcat de vin in Olanda si conduce propriul business independent de consultanta si training in domeniul vinului. Printre clientii sai se Numara Lallemand (Canada) si Ministerul Afacerilor Externe din Regatul Olandez. A fost numit de doua ori Dutch Vinologist of the Year in Olanda.
Ana SAPUNGIU MW
A obtinut titlul Master of Wine in 2016, primul roman cu acest titlu. Face parte din juriul Decanter World Wine Awards si International Wine Challenge.
Demetri WALTERS MW
Demetri Walters MW a lucrat cu Berry Bros. & Rudd pentru 15 ani, iar recent si-a asumat un nou rol de Educator si Prezentator de Vin. Expertiza sa este a unui tutore de vin, cu o experienta indelungata in vanzare de vin. Preda in scoli de vin si gazduieste degustari corporate si private, evenimente pentru grupuri de toate dimensiunile. Demetri se ocupa de pregatirea echipelor de vanzari, face consiliere cu privire la listarile de vin și accesorii. Sustine prezentari de specialitate la targuri de vin si tine seminarii la Master of Wine Institut.
Arina ANTOCE
Profesor de oenologie si coordonator doctorat, USAMV Bucuresti. Expert si delegat MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale) al OIV, comisia Oenologie. Vicepresedinte “cercetare” al ADAR. Expert degustator si Observator OIV in concursuri de vinuri sub egida OIV. Membru de onoare al Academiei Internationale de Analiza Senzoriala in cadrul Centro degli Studi Assagiatori.
Petre BADEA
Vicepreședinte ADAR, zona Dealul Mare, degustător expert. Doctor în oenologie.
Mihai BANIȚĂ
Președinte ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Inginer oenolog.
Elizaveta BREAHNĂ
Degustător certificat al Republicii Moldova. Secretar General al Uniunii Oenologilor din Moldova. Președinte al ONVV (Oficiului Național al Viei si Vinului din Republica Moldova). Membru al Asociației Europene a Somelierilor.
Bernard BURTSCHY
Este jurnalist de vin in cotidianul Le Figaro si revista Le Figaro. Impreuna cu Le Figaro, a deschis un site specializat in vinuri ‘L’Avis du Vin’ si un site in China (TasteSpirit), primul de acest gen din China. Scrie atat in presa franceza, cat si in presa internationala (TasteSpirit in China, Wands in Japonia, Feinschmecker in Germania). Este membru permanent in European Grand Jury, presedinte al Wine French Press Association si a scris si contribuit la numeroase carti si ghiduri de vin. Are un doctorat in statistica matematica si este profesor de Data Mining la Ecole Nationale Superieure des Telecommunications in Paris. Membru FIJEV.
Valentin CEAFALĂU
Wine-journalist. Între 2001 si 2014 a fost editor șef la revistele Connaisseur și Vinul.ro. Membru FIJEV. Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). WSET nivel 3. Organizator al mai multor concursuri și evenimente de vin. Premiul “Benchmark Taster”- Concours Mondial de Bruxelles 2019. Ambasador Riedel în Romania. Consultant marketing vânzări.
Andrei CIBOTARU
Licenţiat în comunicare şi relaţii publice. Autor al blogului de vinuri www.finewine.md. Jurat in concursuri naționale si internaționale de vinuri. Membru al Asociației Somelierilor Europeni.
Cintia COLIBABA
Cadru didactic (disciplinele de Oenologie și Ampelografie) la USAMV Iași. Doctor în viticultură și oenologie. Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Membru în juriu la diferite concursuri naționale și internaționale de vinuri.
Georgel COSTACHE
Vicepresedinte ADAR, regiunea viticola Moldova. Enologul anului in Romania in 2006. Degustator expert in vinuri si distilate. Inginer viti-vinicol, doctor in oenologie. 14 ani de participare la Concours Mondial du Vin Bruxelles. Marea Medaile de Aur pentru constanta in degustare la Concours Mondial du Vin Bruxelles
Valeriu V. COTEA
Profesor de Oenologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Secretar științific al Comisiei de Oenologie din cadrul OIV. Degustător și delegat al OIV la numeroase concursuri internaționale de vinuri sub egida OIV. Degustător expert de vin din anul 1997. Membru corespondent al Academiei Române.
Andreas EMMANOUIL
PhD în oenologie (Facultatea de Horticultura din IANB- Bucuresti). Master in Analiză senzorială a vinurilor în cadrul Departamentului de Oenologie din Geisenheim. Fost ofițer agricol superior la Direcția pentru viță de vie și vin din cadrul Ministerului Agriculturii din Cipru. Fost asociat științific la “Cyprus University of Technology” – Catedra de Viticultură și Vinificație. Fondator al Associației Oenophile din Cipru. Fondator și preșetindele de onoare al Associației de Sommelier din Cipru. Membru ADAR (Asociația Degustatorilor Autorizați din Romania). Membru al Comitetului Gastronomos (Great-Taste-Awards- Cipru).
Daniel ERCSEY
Membru FIJEV. Jurnalist si scriitor de vin. In 2015 a cofondat revista online WineSofa, care descrie vinurile, gastronomia si oportunitatile turistice din Europa Centrala si de Est. Este coautor al ‘Great Hungarian Wine Atlas’ si al numeroase carti despre vin. Ca editor-in-chief la WineSofa calatoreste permanent in Europa Centrala si de Est in cautarea unor noi tematici si vinuri.
Roberto GAUDIO
Responsabil pentru „Mondial des Vins Extrêmes”. A absolvit Știinte Agricole la Universitatea din Turin. În 2011 a fost nominalizat de Aosta Valley Autonomous Region președinte al Cervim și reconfirmat pentru 2 mandate. A coordonat organizarea International Congresses on Mountain Viticulture and in Steep Slope, ținut in 2012 în Lyon (Franța), în 2017 în Conegliano (Italia) și în 2018 în Tenerife (Spania).
Balla GEZA
Membru ADAR, degustator expert. Oenolog, profesor universitar, proprietar de crama.
Iulian GRIGORESCU
Degustator autorizat ADAR, somelier, manager liquor store. Experienta in HORECA.
Liviu GRIGORICĂ
Vicepreședinte ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Inginer tehnologie alimentară. Degustator expert de vinuri și băuturi spirtoase. Winemaker și creator de vinuri. Consultant pentru vinuri și management de cramă.
Horia HASNAȘ
Jurnalist din 1993, cu treceri de mai scurtă sau mai lungă durată prin presa scrisă, dar şi prin televiziune, a făcut pasul către lumea vinului în 2009, când a început să devină colectionar. Un an mai târziu şi-a deschis propriul wine/blog, „Vindinpresa”, însă pasul decisiv l-a făcut în ianuarie 2011, când a devenit editor al revistei Vinul.Ro. Cu tot ce presupune aceasta activitate, adică degustări, jurizări, participări la târguri şi festivaluri de vin, naţionale şi internaţionale. Freelancer din 2017, a deschis o nouă platformă editorială dedicată vinului – winepeople.ro – şi se implică în organizarea Central Park Wine Festival.
Laurențiu HORODNIC
Membru ADAR. Comunicator si fondator al blogului www.oenolog.ro. Fondator al Clubului de vinuri Vademecum. Masterat in enologie si viticultura-USAMV. Organizator al Concursului national de vinuri Rose. Comunicator si consultant pentru industria de profil din Romania.
Vasilis IOANNOU
Fondator Greka Terra S.R.L. In ultimii 6 ani a importat si distribuit vinuri grecesti in Romania. Este wine blogger. Organizeaza evenimente dedicate vinului. Student WSET.
Christian KEMPE
Diana LAZĂR
Vice-director, leader de echipă pentru industria vitivinicolă și turism în Proiectul de Competitivitate din Moldova (USAID și Guvernul Suediei). MP în Drept, Economie și Gestiune a filierei vitivinicole, Universitatea Montesquieu-Bordeaux IV, Franța (Master profesional). Secretar general al Asociației Sommelierilor Europeni (ASE). Doctor în drept. Lector universitar. Universitatea de Stat din Moldova
Ted LELEKAS
Moët Hennessy Brand Ambassador pentru Europa Centrala si de Sud. Jurnalist de vin. Situat in top 20 al influentatorilor din industria vinului in 2015, 2016, 2017 si 2018 (socialvignerons.com). Specialist in comert online de vinuri, fondator al unora dintre cele mai mari si de succes magazine online de vinuri si bauturi alcoolice din Grecia (houseofwine.gr, kylix.gr). Consultant in domeniul comunicarii, dezvoltarii si trainingului pentru companii de top din Grecia in domeniile alimentatiei, vinului, bauturilor alcoolice, ospitalitatii si turismului.
Robert MARSHALL
Consultant de vinuri si bauturi spirtoase, nascut in UK, cu peste 15 ani experienta in HoReCa. S-a mutat in Romania in 2007 si din 2010 a lucrat pentru un producator de vin local. In acest timp, a studiat pentru WSET Diploma in Londra. Din 2016, este consultant freelancer pentru importatori de bauturi premium. In prezent este brand ambassador pentru Remy-Cointreau in Romania.
Anne MEGLIOLI
Detine editura italiana Eno-One, specializata in carti de specialitate despre viticultura si oenologie. A lucrat ca furnizor pentru industria vinului. Membru al Consiliului Director FIJEV si Secretar General (Fédération Internationale des Journalistes et Écrivains du Vin et des Spiritueux). Jurat in concursuri italiene si internationale de vin si ulei de masline. Profesoara in asociatii de degustare de vin. Membru al Women Do Wine si Associazione le Donne Del Vino.
Sergiu NEDELEA
Somelier profesionist, are o experienta de 25 de ani in industria ospitaliera. A fondat si conduce Scoala „Winetaste”, este formator profesionist de somelieri. Jurat in concursuri nationale si internationale de vin. Jurnalist de vin, membru al Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania.
Traian PETREA
Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Inspector de specialitate in Inspectoratul Teritorial ONVPV Iasi. Membru in comisiile de clasare de vinuri
Richard PFISTER
Secretar Științific al Premiului Juriului OIV. Inginer in oenologie si viticultura. Creator de parfumuri. Lector international si consultant in oenologie. Autor al cartii Les Parfums du Vin (premiata OIV in 2015). Publica articole de specialitate. Profesor de degustare si analiza senzoriala la Changins Engineer School, ISSV Bordeaux si Agrosup Dijon. Editor al Objectif, revista elvetiana de oenologie si viticultura. Membru FISCVV (Board of Trustees of the Fondation Internationale des Sciences et Culture de la Vigne et du Vin).
Răzvan STOENESCU
Membru ADAR. Co-fondator al blogului vin2.ro – povesti cu vin. Ambasador pentru Romania al comunitatii #winelover. Colaborator al revistei Vinul.ro. Organizator al Concursului de Vinuri Rose. Inițiator al cursurilor Vin la Scoala – curs de soiuri romanesti. Co-fondator al Asociatiei Winelover Romania
Cosmin TUDORAN
Membru ADAR. Comunicator, autor al blogurilor www.cosmintudoran.ro, www.auskia.ro si www.instagramology.ro.
Beth WILLARD
Este Buying Manager la Direct Wines, cel mai mare retailer direct-to-consumer global de vin. Inainte, a lucrat ca Buyer pentru alt importator din UK, pentru Syndicate of Bordeaux wines in Franta si pentru crame din Australia. In ultima decada, s-a specializat in zone precum Spania si tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania.
Comisia Technică și Secretariat
Nini ANDONE
Inginer. Degustător autorizat membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Furnizor de tehnică vitivinicolă. Consultanță în managementul plantațiilor viticole. Producător de vin.
Octavian FIRU
Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România).
Fernando MIHĂILESCU
Membru ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România).
Alfred ȘTEFAN
Degustător autorizat ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România). Consultant viticultură, oenologie și pomicultură. Desfășoară proiecte tehnice de viticultură și pomicultură.
Vreți să faceți parte din juriul IWCB VINARIUM 2021?
1.
Dacă doriți să faceți parte din grupul de experți care jurizează Concursul Internațional de Vinuri București (IWCB), vă rugăm să trimiteți CV-ul însoțit de o Cerere de intenție.
2.
Calitatea de degustător autorizat atribuită de către Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) sau Certificare WSET 4 constituie un avantaj în selecție.