Robin KICK MW
Originara din Chicago, Robin este stabilita in prezent in Lugano, Elvetia, unde lucreaza in calitate de consultant independent de vin, jurat si educator. A urmat studii de literatura franceza si engleza. A schimbat cariera în 1998, pentru a studia vin la Université du Vin din Suze-la-Rousse în Rhône Valley, in Franta. Apoi a lucrat ca specialist in vin la Casa de licitatii Christie din Los Angeles, California. A revenit in Europa si a locuit timp de zece ani la Londra, sapte dintre ei în calitate de wine buyer.
Demetri WALTERS MW
Demetri Walters MW a lucrat cu Berry Bros. & Rudd pentru 15 ani, iar recent si-a asumat un nou rol de Educator si Prezentator de Vin. Expertiza sa este a unui tutore de vin, cu o experienta indelungata in vanzare de vin. Preda in scoli de vin si gazduieste degustari corporate si private, evenimente pentru grupuri de toate dimensiunile. Demetri se ocupa de pregatirea echipelor de vanzari, face consiliere cu privire la listarile de vin și accesorii. Sustine prezentari de specialitate la targuri de vin si tine seminarii la Master of Wine Institut.
Marin BEROVIC
- Observator din partea OIV
- Full time Professor of Biotechnology and Bioprocess Engineering, Faculty of Chemistry and Chemical Engineering, University of Ljubljana
- Professor of Natural Sciencein Preservation of Art Monuments, Academy of Beautiful Art, University of Ljubljana
- Member of National Wine Expert Panell
- Member of International Wine Competition Juries
- Writing for Wine Magazines: Vine Magazin, 5 Star Magazine,Polet, Dober tek (Slovenia), Svijet u Casi (Croatia)
Petre BADEA
• Vicepresedinte ADAR, zona Dealul Mare, degustator expert
• Doctor in oenologie
Tomasz PRANGE BARCZYNSKI
• Editor sef al publicatiei bilunare poloneze Magazine WINO pe care a creat-o in colaborare cu cu grup de scriitori de vinuri in 2002
• Autor al blog-ului de vinuri www.magazynwino.pl
• Colaboreaza cu Meininger’s Wine Business International – pagina web si revista internationala concentrata pe industria vinului
• Lucreaza, in calitate de consultant pe vinuri, pentru cateva restaurante
• Conduce masterclass-uri si workshop-uri pe vinuri pentru iubitori ai vinului si profesionisti
• Realizator de documentare TV despre vinuri
• Jurat in cadrul unor competitii de vinuri
Michel BLANC
- Director of Châteauneuf-du-Pape wine producer Union
- Creator and administrator of Vinadéa from Châteauneuf-du-Pape
- Graduated from Aix Marseille University and Wine University from Suze la Rousse
- Administrator of « Sites remarquables du goût » national federation
- Founder of « Slow Food Châteauneuf-du-Pape »
- Vine grower in AOC Luberon et Ventoux
- Member of various wine contests
- Co-author of the book «Vins et vignobles de France» Ed. Proxima septembrie 2001
Thomas BRANDL
Jurnalist si specialist PR cu 30 de ani de experienta in industria mondiala a vinului. Prin intermediul propriei agentii de PR xenos-comm ajuta producatorii de vin, in special pe cei din Europa de Est sa fie mai cunoscuti pe pietele externe precum Germania, Marea Britanie, Benelux si Scandinavia. Ambasador pentru Europa de Est la Concours Mondial de Bruxelles. Editor la diverse reviste de specialitate precum Vinum, Meininger’s Wine Business International, etc
Elizaveta BREAHNA
- Degustator certificat al Republicii Moldova
- Secretar General al Uniunii Oenologilor din Moldova
- Expert coordonator la Oficiul National al Viei si Vinului
- Membru al Asociatiei Europene a Somelierilor
Paul CAPUTO
- WSET nivel 4
- A scris numeroase articole de-a lungul timpului despre vin in reviste si ziare regionale
- A contribuit la Waitrose Wine publications ca invitat expert in vinurile italienesti
- Coautor al unui ghid de vinuri din Macedonia
- Site-ul sau, https://www.vinorandum.com/, reprezinta o resursa relevanta si folositoare pentru a intelege mai multe despre lumea complexa a vinurilor
Valentin CEAFALAU
•Wine-journalist, 2001-2014 – editor sef la revistele Connaisseur si Vinul.ro
•Jurat in diverse concursuri nationale si internationale
•Membru FIJEV
•Organizator al mai multor concursuri de vin
Andrei CIBOTARU
- Licenţiat în comunicare şi relaţii publice
- Autor al blogului de vinuri www.finewine.md
- Jurat in concursuri nationale si internationale de vinuri
- Membru al Asociatiei Somelierilor Europeni
Georgel COSTACHE
•Vicepresedinte ADAR, regiunea viticola Moldova
•2006 – Enologul anului in Romania
•Degustator expert in vinuri si distilate
•Inginer viti-vinicol, doctor in oenologie
•14 ani de participare la Concours Mondial du Vin Bruxelles
•Marea Medaile de Aur pentru constanta in degustare la Concours Mondial du Vin Bruxelles
Raul Riba D’AVE
- Licentiat in management international
- In 2010 a absolvit WSET Diploma
- Master of Wine Student
- A editat o carte despre vinurile argentiniene (versiunile spaniola si engleza), ajunsa acum la a 4-a editie si din care s-au vandut mai mult de 30.000 de exemplare
- Raul s-a alaturat Direct Wine in 2008 si acum este partenerul principal al companiei Direct Wine este o mica companie de distributie de vinuri si produse spirtoase specializata in produse premium, superpremium si reprezentative din toata lumea. Direct Wine este APP pentru WSET si lider de piata in wine education in Portugalia
Paul DEMEULENAERE
- Master of Science Wine Business
- Comerciant de vin Caveau des Musignys (Chambolle-Musigny, Burgundy, France)
Dimitar DIMOV
• Expert in piata vinului si sef vinificator pentru crame din Bulgaria si Turcia
• Membru al Uniunii Oenologilor din Bulgaria
• Jurat in multe concursuri internationale de vin
• Expert in oenologie si viticultura
Emese DOMIAN
•Director Executiv Adjunct la TakarekBank
•Diploma de somelier obtinuta in anul 2002
•WSET nivel 2 la Rust, austria in 2011
•WSET nivel 3 la Rust, Austria in 2011
•WSET nivel 4 Diploma la Rust, Austria in 2013
•Jurat in diverse concursuri nationale si internationale
•Co-autor a unei carti despre vinuri spumante publicata in 2014
Daniel ERKSEY
- Jurnalist si scriitor de vin
- Din 2008, editor la BIRIGO wine magazine
- In 2015, impreuna cu doi colegi, pune bazele WineSofa online wine magazin, unde scrie despre vinurile Europei Centrale si de Est, gastronomie si oportunitati turistice
- Coautor la « Great Hungarian Atlas » si la numeroase carti despre vinuri
Dmitry FEDOTOV
• Expert in vin, jurnalist de vin, promotor, membru al Comitetului de supervizare al Uniounii producatorilor de vin si cultivatorilor de vita de vie din Rusia, ambasador al marcii Gambero Rosso in Rusia, profesor la scoala de somelieri “WinePeople” • Jurat la concursuri internationale de vin • Editor asociat in revistele Art in Wine, Napitki, Enoteca, Forbes, Jets, Robb Report, Top Flight, Vinnaya Karta precum si la diverse portaluri de specialitate: winepages.ru, gazeta.ru, jets.ru etc. • Editor sef al Ghidului Consumatorul rus 2011 si 2012 • Laureat al premiului “Sue Eccelenza Italia 2012” conferit de catre Gambero Rosso si “Foglio d’Oro 2012”
Balla GEZA
•Membru ADAR, degustator expert
•Oenolog, profesor universitar, proprietar de crama
•Jurat in multe concursuri nationale si internationale
Livia GIRBOIU
Iulian GRIGORESCU
•Membru ADAR
•WSET nivel 2
•Jurat in cadrul Concursului de vinuri „Premiile de Excelenta Vinul.ro”
•Autor al blogului www.blog.pistoanebaricate.ro si organizator al Concursului de vinuri „Pistonul de Aur” – Braila
Liviu GRIGORICA
• Vicepresedinte ADAR
• Inginer tehnologie alimentara
• Degustator aurizat de vinuri si bauturi spirtoase
• Winemaker si creator de vinuri
• Consultant pentru vinuri si management de cram
Colin HARKNESS
- Absolvent cursuri WSET in 1991, inainte sa deschida 2 restaurante in Marea Britanie
- Isi concentreaza studiile pe Vinuri Spaniole
- In anul 2000 isi deschide propria agentia de tursim, care includea vizite ale cramelor, prin urmare fiind printre primii implicati in organizarea oenoturismului
- Momentan se specializeaza pe tururi ale cramelor
- Detine propriul post de radio, The Fine Wine & Gourmet Dine Programme, pe Total FM 91,8 FM, www.totalfm.es
- In 2016 a scris prima carte E-Book, Five Great Wine Tasting Tips
- Prezinta nenumarate degustari de vin, in calitate de entertainer, educator de vin si promoter al vinurilor spaniole
Horia HASNAS
- Editor al revistei Vinul.ro
- Jurat in 2016 la Concours Mondial de Bruxelles
Laurentiu HORODNIC
•Membru ADAR
•Fondatorul blogului www.oenolog.ro
•Fondatorul Clubului Vademecum
Cezar IOAN
- Jurnalist, blogger, activist al bucatariei traditionale, coautor al volumului “Romanian Gastronomy in the XXIst Century”
- Fondator al “Revolutiei Plescoi”, un concept care isi doreste sa aduca bucataria romaneasca in atentia publica
Nicolae ITU
- Membru ADAR
- Doctor in Oenologie
- Oenologistul anului, in 2005, in Romania
- Producator de vin, consilier de vin si de management al cramelor
- Jurat in concursuri nationale si internationale
Tomislav IVANOVIC
• Autor si editor sef al portalului www.vinopedia.rs
• Castigator al Premilor de blogging Millesima 2016
• Critic de vin, scriitor si editor asociat la diverse reviste de specialitate
• Lector specializat in vinurile din Serbia si zona Balcanilor
• Partener local al organizatiei Wine Mosaic
Darrel JOSEPH
- scrie despre vinurile si regiunile viticole ale Europei Centrale, de Est si Sud-Est pentru publicatii precum Decanter, Harpers Wine & Spirit, Meininger’s Wine Business International si wine-searcher.com, Wine Spectator, Gault – Millau Austria si wein-pur’s Best of Austria
- jurat in concursuri internationale de vinuri: Decanter World Wine Awards, Concours Mondial de Bruxelles, Berlin Wine Trophy, Mundus Vini and Vinistra din Croatia
Andrzej KALINOWSKI
- career diplomat at the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland, currently Consul of the Republic of Poland in Romania
- holds basic Sommelier Certificate gained in the Slovak Republic
- free time hobby independent wine writer, contributor of printed bimonthly wine magazines, mainly in Poland and Slovakia
- focuses on wine in Central, Eastern and Southeastern Europe, in the Middle East and wine history, wine culture and traditions of wine making
Gabriel LACUREANU
- Profesionist in vin din 2003, specializare în enologie
- Nouă campanii de coordonare principală a fluxului tehnologic atât în ferma viticolă, cât și in centrul de vinificație
- Pasionat și dedicat realizării de vinuri românești Premium și High-end
- Membru ADAR
Frédéric LEMAY-BRAULT
- Experienta combinata de 25 de ani in industria alimentara
- A lucrat ca Chef in hoteluri si restaurante din Canada si Japonia
- Din 2006 lucreaza ca Food Chemist pentru controlul calitatii vinurilor si produselor spirtoase
- Face parte din panelurile de degustare pentru Vinuri, Sake si bauturi spirtoase ale Société des Alcools du Québec (SAQ)
Stavroula LIAPI
- a absolvit Universitatea Aristotle din Salonic , departamentul de agronomie
- a absolvit de asemenea și Universitatea de Agricultură din Atena și deține o diploma de
- master in oenologie.
- în prezent, predă oenologie la Colegiul New York din Salonic și lucrează pentru compania Manolis Food Project, care se ocupă de asistența clieților săi în ceea ce privește noțiunile de administrare și management, vânzări, promovare, comunicare și formare pentru dezvoltarea potențialului client-producător
Ion LUCA Jr.
- Vinificator din Republica Moldova
- Primul presedinte a Asociatiei Micilor Producatori de Vin din Moldova
- Fondatorul si administratorul primei vinoteci din Chisinau
- Jurat in concursuri nationale si internationale
Sorin MACOVICIUC
- Oenolog din 1990 în cadrul mai multor companii vinicole din România
- În prezent oenolog în cadrul companiei Domeniile Panciu, jud. Vrancea
- Membru fondator Junimea Vinului Iaşi
- Membru ADAR din 2006
Richard MARCHAL
• Conferentiar, Director al Laboratorului de Oenologie si Chimie Aplicata al Facultatii de Stiinte din Cadrul Universitatii Reims Champagne-Ardenne (URCA)
• Doctor si conducator de cercetari in Biochimie si Biologie Moleculara
• Specializat in analiza si controlul musturilor de vin si a vinurilor, biochimia vinului, analiza senzoriala, statistica, prezentarea terroir-urilor, practica oenologica
• 87 de lucrari de cercetare publicate in reviste internationale si aproape 50 de comunicari stiintifice prezentate la sesiuni regionale sau internationale
• Formator pentru concursul international « Effervescents du Monde » inca de la infiintare
• Jurat la concursuri nationale si internationale
Nicu MATEESCU
- Director de productie, responsabil de vinficatie, conditionare si imbuteliere, coordoneaza o echipa de 175 oameni la VINCON Vrancea
- Membru ADAR
Mike MAZEY
• Wine Educator si autor al lucrarii: Expresii pentru vin – primul pachet educational din lume de limba engleza pentru industria vinului
• Consultanta pentru vinuri
• Jurat in concursuri nationale si internationale de vinuri
• Sustine Masterclass-uri, seminarii si prezentari de vinuri
Anne MEGLIOLI
- Secretar General si membru in Consiliul de Administratie al FIJEV (Fédération Internationale des Journalistes et Écrivains du Vin et des Spiritueux)
Sergiu NEDELEA
- Somelier profesionist, are o experienta de 25 de ani in industria ospitaliera
- A fondat si conduce Scoala „Winetaste”, este formator profesionist de somelieri
- Jurat in concursuri nationale si internationale de vin
- Jurnalist de vin, membru al Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania
Diana PAVELESCU
• Secretar General ADAR, degustator autorizat
• Jurat in concursuri nationale si internationale de vin si bauturi spirtoase
Traian PETREA
- Membru ADAR
- Inspector de specialitate in Inspectoratul Teritorial ONVPV Iasi
- Membru in comisiile de clasare de vinuri
Jelena PETROVIC
- Absolventa a Facultatii de Agricultura din Belgrad cu specializare in tehnologia alimentara
- Organizeaza evaluari si concursuri de vin
- Are cercetari in domeniul vinificatiei
- Inginer oenolog, publica in reviste de cercetare stiintifica
- Organizeaza degustari de vin
- Organizeaza tururi viticole
- Promotor al oenoturismului
Richard PFISTER
•Observator OIV
•Expert in analiza senzoriala si œnologie
• Lecturer
• Creator de parfumuri
• Jurat la diverse competitii de vinuri internationale
• Jurnalist la saptamanalul Agri Press si Obiectiv- revista de viticultura, oenologie si arboricultura
Aurel ROTARESCU
- Absolvent al Facultatii de horticultura din Bucuresti in 1990
- Oenolog al Cramei SERVE din 1994
- A facut stagii de pregatire in Bordeaux, Montpellier si Corsica
-
Membru ADAR
Carmelo SGANDURRA
- Somelier Profesionist
- Dezvoltator international pentru industria vinului
- Delegat WSA – World Sommelier Association
- Vice Presedinte – Federatia Sommelierilor din Romania
Antonio SPARACIO
- Presedintele Comisiei de degustare pentru certificarea vinurilor DOP Sicilia
- Membru al Comisiilor de degustare pentru certificarea vinurilor siciliene DOP si din regiunea Maltese DOP
- Coordonator al Programului “Research, experimentation and innovation transfer in wine and olive oil sector” pentru “Regional lnstitute Wine and Oil” din regiunea Sicilia
- Agronom specializat in ampelografii
- Autor de publicatii stiintifice
Delia STATESCU
Membru ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România) degustator expert. Inginer chimist, doctor în oenologie.
Razvan STOENESCU
•Membru ADAR
•Co-fondator al blogului vin2.ro – povesti cu vin
•Ambasador pentru Romania al comunitatii #winelover
•Colaborator al revistei Vinul.ro
•Organizator al concursului de vinuri Centura Roze
•Inițiator al cursurilor Vin la Scoala – curs de soiuri romanesti
Stanimir STOIANOV
- Winemaker la cramele Loviko Suhindol si Vinprom Svishtov
- Oenolog consultant, lucreaza la proiecte pentru vin in Turcia, Romania, Macedonia
- Presedintele Asociatiei Oenologilor din Bulgaria, organizatorul Enoforum Bulgaria (cel mai mare seminar oenologic din Bulgaria), Vinobalkanika (competitie internationala pentru vinuri din soiuri indigene), Bulgarian Wine Weekend, etc
Gabriel STOICA
- Membru ADAR
- Oenolog
- Jurat in concursuri nationale si internationale
Marian TIMOFTI
- Sommelier Profesionist A.I.S. (Assoc. Italiana Sommelier)
- Președinte OSR 2011 – Organizația Somelierilor din România
- Jurat in concursuri nationale si internatiolale
Janica TOMIC
•Lucreaza pentru podgoria si crama familiei Winery Tomić, pe insula Hvar, Croatia
•WSET Nivel 4 Diploma in Londra in 2016
•Lector al Wine Academy Croatia (acreditata sa sustina cursuri WSET in Croatia)
•Asistent universitar al Universitatii din Zagreb
•Redactor de specialitate pentru diverse reviste tiparite si online, blogger
Cristian TUDOR
• Membru ADAR, degustator expert
• Inginer oenolog consultant in regiunea Dealu Mare
• Jurat in concursuri nationale si internationale de vin si bauturi spirtoase
Cosmin TUDORAN
•Membru ADAR
•WSET nivel 2
•Comunicator, autor al blogurilor www.cosmintudoran.ro, www.auskia.ro si www.instagramology.ro
Chris WALKEY
- Champagn/SparkCronicar, scrie despre vinurile internationale, mancaruri si hoteluri
- Fondator Glass of Bubbly www.glassofbubbly.com
- Are experienta in aparitii TV, invitat in emisiuni radio pentru social media si Champagne / Spumante
- Blogger invitat pe multe canale nationale si internationale de blogging si stiri
- A vizitat multe regiuni viticole din lume, intervievand unele dintre numele de top ale lumii vinuluiling Wine
Yvonne ZOHAR
- WSET Diploma
- Profesionist in vin si wine blogger (thegrapetraveler.com, ilovefoodwine.nl)
- Intocmeste recenzii despre vin pentru Vivino
- Organizator de excursii cu tematica vinicola pentru Fundatia profesionistilor de vin olandezi (Vinologen Vereniging Nederland) si pentru grupuri private si nu in cele din urma, implicata in activitati din industria ospitalitatii in Barcelona si Roma (retrome.net)
- Jurat in concursuri internationale de vin
Comisia Technica si Secretariat
Gabriela ARION
Membru ADAR
Ada NAMOLOSANU
Membru ADAR
Adrian BUTUC
Eugen TELISCA
Ciprian IRIMIA
- Inginer oenolog
- membru ADAR
Octavian FIRU
- Membru ADAR
Fernando MIHAILESCU
- Membru ADAR
Vreti sa faceti parte din juriul IWCB 2018?
1.
Daca doriti sa faceti parte din grupul de experti care jurizeaza Concursul International de Vinuri Bucuresti (IWCB), va rugam sa trimiteti CV-ul insotit de o Cerere de intentie.
2.
Calitatea de degustator autorizat atribuita de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR) sau Certificare WSET 4 constituie un avantaj in selectie.